Äitiysfysioterapia

  • Pohditko, miten liikkua turvallisesti raskausaikana?
  • Entä synnytyksen jälkeen?
  • Kärsitkö liitoskivuista?
  • Pohditko suorien vatsalihasten erkaumaa?
  • Haluatko saada yksilöllistä neuvontaa ja ohjausta synnytyksestä palautumiseen?
Äitiysfysioterapia Lempäälä

Äitiysfysioterapian keinoin on mahdollista edistää ja ylläpitää kokonaisvaltaista hyvinvointia raskausaikana sekä synnytyksen jälkeen, lievittää raskauden aikana ilmeneviä tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä edistää synnytyksestä palautumista. Äitiysfysioterapiaan erikoistuneelta fysioterapeutilta saat yksilöllistä sekä kokonaisvaltaista neuvontaa ja ohjausta.

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus on suunnattu synnyttäneille naisille. Palvelu täydentää lääkärin, kätilön tai terveydenhoitajan toteuttamaa synnytyksen jälkeistä tarkastusta. Käynniltä saat alan ammattilaiselta ohjausta ja neuvontaa sekä tukea kysymyksiin ja pohdintoihin liittyen, esimerkiksi synnytyksestä palautumiseen, erkaumaan/keskivartalon alueen toimintaan, liikunnan aloittamiseen synnytyksen jälkeen, kehossa ilmeneviin kipuihin ja mahdollisten synnytyksen myötä muodostuneiden arpien hoitoon.

Fysioterapiaprosessi aloitetaan aina alkukeskustelulla ja tilanteen mukaisella tutkimisella sekä testaamisella. Intravaginaalinen tutkimus eli sisätutkimus toteutetaan asiakkaan toiveesta. Raskauden tuomiin muuttuviin tilanteisiin reagoidaan ja suunnitelmaa sekä keinoja muutetaan tarvittaessa. Prosessissa hyödynnetään monipuolisesti terapeuttisia menetelmiä, kuten neuvontaa ja ohjausta, terapeuttista harjoittelua sekä manuaalista hoitoa.

Asiakkaanani saat koko prosessin ajaksi käyttöösi suomalaisen, modernin ja asiakasystävällisen Step2Fit sovelluksen. Sovelluksesta löydät sinulle yksilöllisesti laaditut harjoitteet videomateriaaleineen. Sinulla on myös mahdollisuus olla minuun tarvittaessa yhteydessä sovelluksen viestit -toiminnon avulla.

Fysioterapia ensikäynti 75 min 97€

Fysioterapia jatkokäynti 60 min 85€